Richard & Saskia

Richard & Saskia
24/04/2017

Sinds kort zijn wij eigenaren van ons eerste koophuis. De zoektocht had een aantal uitdagingen aangezien we in een nieuwe omgeving wilden kopen waarin we zelf nog niet bekend waren.

Niet alleen het vinden van het juiste huis, maar ook het vinden van de juiste plaats was onderdeel van onze zoektocht.

We hebben Henk ingeschakeld vanwege een aantal redenen: ten eerste om een neutraal oordeel over de potentiële huizen te vellen, ten tweede voor de onderhandelingskracht en ten derde om ons te helpen in het opstellen van de juiste criteria voor het geschikte huis.

Voor het eerste gesprek met Henk, hadden we uiteraard zelf al e.e.a. aan voorwerk gedaan en een aantal huizen geselecteerd. Waar we zelf al een redelijk idee hadden over de locatie, zwengelde Henk toch nog even de discussie aan om ons goed aan het denken te zetten wat nu écht de criteria zouden moeten zijn. Uiteindelijk heeft dit geholpen om een keuze te maken voor het juiste dorp.

De volgende stap was het selecteren van potentiële woningen. Hierbij werd als snel duidelijk dat Henk in veel breder perspectief naar huizen kijkt. Hij stelde criteria op waar wij totaal niet aan gedacht zouden hebben, variërend van de bouwperiode van het huis, tot de lichtinval en de zonstand. Huizen welke wij al gezien hadden en als “topkandidaten” beschouwden, vielen hierdoor plotseling af (waar we achteraf ontzettend blij mee zijn). Ook tijdens het bezichtigen van huizen, waren er bij ieder huis wel inzichten, op- of aanmerkingen welke we zelf compleet over het hoofd zagen.

Uiteindelijk hebben we een huis gevonden dat voldoet aan alle criteria en waar we ontzettend blij mee zijn. De onderhandelingen hebben we aan Henk overgelaten, daar hij emotieloos en neutraal handelt en hiermee het onderste uit de kan haalt.
In het gehele proces is de samenwerking bijzonder prettig en soepel verlopen. Henk heeft ons van A tot Z begeleid en is bovendien altijd bijzonder helder geweest in de communicatie.

Absolute aanrader.