Sander & Maartje

Sander & Maartje
24/04/2017

Al een tijdje waren we op zoek naar een huis, waar we samen een nieuwe start konden maken en een mooie toekomst tegemoet zouden kunnen gaan. We hadden al veel gezocht naar huizen via de bekende wegen van Funda, huizenzoeker, google en nog meer. Toen ons eigen huis onverwacht snel verkocht werd, mochten we eindelijk 'voor het echt' gaan zoeken en konden we ook daadwerkelijk actie gaan ondernemen. Via de open huizen dag hadden we al een huis bezichtigd en al veel voorwerk gedaan, maar door goede verhalen uit de familie over de betrokkenheid van Henk hebben we toch een gesprek aangevraagd om te onderzoeken wat de meerwaarde van een aankoopmakelaar zou kunnen zijn. Na een prettig eerste gesprek hebben we meteen besloten dat we graag ondersteuning van Henk wilden, omdat Henk toch een andere en vooral bredere kijk heeft op het huizen kopen. Daar waar wij vooral met ons hart keken, kon Henk ons aanvullen om ook het verstand tevreden te houden en een goede en duurzame koop te doen.
Na de voors, tegens en de mogelijkheden besproken te hebben is Henk aan de slag gegaan en al op zeer korte termijn had Henk actie voor ons ondernomen binnen de door ons gestelde kaders. Uiteindelijk hebben we een huis gekocht wat niet binnen deze kaders valt. Waarom? Omdat Henk ons meegenomen heeft in het breder kijken en onze dromen heeft afgezet tegen ons kader en heeft laten inzien dat dat niet zo goed op elkaar aansloot als wat we hadden gehoopt. We kwamen dus voor de keuze om ófwel ons kader te behouden maar dan ook helder te hebben dat ons droomhuis zoals we dat voor ogen hadden dan niet zou lukken, ófwel om buiten ons kader te kijken en dan te richten op de droom en ons te laten zien wat we binnen onze mogelijkheden meer konden dan waar we in eerste instantie voor gekozen hadden. Dat tweede hebben we gedaan en wat een goede keuze! Henk heeft ons meegenomen naar een prachtig huis op een prachtig stuk grond, wat heel goed bij ons paste omdat we niet vies zijn van aanpakken. Het huis had grond-technisch veel problemen waar Henk ons moeiteloos doorheen geloodst heeft en ons voortdurend veilig gesteld heeft voor onze toekomst. De kennis van Henk, het geduld voor het proces en opnieuw het redeneren vanuit het verstand heeft gemaakt dat we nu vrij van risico's wonen in een huis waar we na de eerste keer al vanuit ons hart voor vielen. Het heeft uiteindelijk bijna een half jaar geduurd door het complexe bodemproces, maar dat is het waard geweest!
We wonen er inmiddels 3 maanden en hebben de handen al flink laten wapperen met nu al een prachtig resultaat. Niet alleen hebben we een huis gekocht, vooral hebben we een thuis gekregen waar we de toekomst met veel plezier en oneindig veel mogelijkheden voor ons hebben liggen en waar wel elke dag genieten van de beste keuze die we hadden kunnen maken.
Zonder Henk hadden we dit huis niet ontdekt en hadden we vervolgens ook niet het proces van de bodemverontreiniging aangedurfd, dus onze investering in Henk als aankoopmakelaar is het dubbel en dwars waard geweest!