Paul

Paul
24/04/2017

Ik ben Paul 28 jaar zzp’er en woonde tot mijn 28e thuis.
Al enkele jaren houd ik de woningmarkt in de gaten. Liefst zou ik rond om mijn ouderlijke huis een woning vinden die bij me past. Dat is niet makkelijk want ik had een behoorlijk aantal dingen op mijn verlanglijstje staan. Wens is dat het vrijstaand is, met schuur, en in het buiten gebied gelegen. Ook wil ik met de auto rondom mijn huis kunnen rijden.

Op een bepaald moment kwam ik een huis tegen. Ik ben gaan kijken, maar ik wist niet of de vraagprijs een reëele vraagprijs was. Dus ik ging op zoek naar iemand die kon taxeren. Op advies van mijn boekhouder, moest ik Henk Hendriks van Hendriks Platteland Makelaardij maar eens bellen. Dat gedaan en gevraagd of Henk dat zou kunnen taxeren. Ja, geen probleem en al gauw tijdens het telefoongesprek kreeg ik de vraag wat zijn je wensen en wat wil je ermee doen. Na een fijn gesprek met een goed gevoel nodigde Henk mij uit om eerst eens bij hem op de koffie te komen.

Tijdens het gesprek, bij Henk aan de koffie, heeft Henk mij wel aan denken gezet. Waar je rekening mee moet houden met het zoeken naar een woning en dat je op de eerste plaats op de plek moet willen wonen. Als je meer woningen gezien hebt krijg je ook een beter beeld van wat je wel of niet wilt. Vervolgens hebben we afgesproken dat ik samen met Henk verder ga om het aankooptraject te begeleiden. Als eerste stap gingen we meerdere woningen bekijken voordat we de woning gingen bezoeken die ik op het oog had. Na het bezichtigen van de andere woningen kreeg ik toch de indruk dat het een andere woning ging worden..
Henk liet mij woningen zien waar ik nooit naar keek omdat ik dacht dat deze boven mijn budget uitkwamen. Maar ik had natuurlijk geen kijk op prijzen van woningen en kwam er achter dat sommige mensen ook maar wat vragen.

Vervolgens zijn we nog naar de woning gaan kijken waar alles mee is begonnen. Na de tweede bezichtiging, nu met Henk erbij, heb ik besloten om die woning te laten liggen. Henk en ik zijn verder gegaan op zoek naar een andere woning. Een paar woningen verder en een goede twee maanden later zijn we weer bij een andere woning uit gekomen. Deze woning viel helemaal binnen mijn zoekplaatje en ik was meteen verliefd. Henk heeft contact opgenomen met de makelaar. Henk heeft mij begeleid qua communicatie, onderhandelingen en contractuele afhandeling en ervoor gezorgd dat ik niet te enthousiast overkwam tijdens de bezichtigingen. Henk heeft in een zeer kort tijdbestek op mooie wijze de zaak geregeld. Dit had ik nooit van mijn leven op deze wijze kunnen doen. Het verzinnen van een manier om de verkoopmakelaar in positie te krijgen en vervolgens tot een koopovereenkomst te komen voor een x bedrag wat ik nooit had durven dromen. Henk heeft veel haakjes en oogjes in de overeenkomst er uit gefilterd en is erbij alles bij geweest tot aan de sleuteloverdracht toe. Mijn dank is groot richting Henk, ik raad iedereen aan die een woning aan wil kopen, om een aankoopmakelaar zoals Henk in te schakelen. Henk kent de markt en weet precies hoe en wat hij doet. Zijn ervaring schiet er zeker niet te kort.

Met vriendelijke groet Paul!